Aurauskulmien säätö Helsinki

P&T Autohuollolta aurauskulmien säätö Helsingissä luotettavasti ja ammattitaidolla.

Auton ohjausjärjestelmälle on asetettu joitakin yleisiä vaatimuksia. Auton suunnanmuutosten pitää olla hallittuja, kaarrevakauden ja ohjaustuntuman tulee olla hyvä ja ohjauksen tulee olla itse palautuva kaikilla nopeuksilla. Ohjausjärjestelmän laatuvaatimuksiin kuuluu myös se, että renkaiden kulumisen tulee olla mahdollisimman vähäistä. Näihin seikkoihin vaikutetaan viime kädessä auton ohjaavien pyörien aurauskulmien säädöllä, joka on yksi auton tärkeimmistä huoltotoimenpiteistä.

Aurauskulmien säätö vaikuttaa auton käyttäytymiseen

Aurauskulmien säädöllä on vaikutus autosi käyttäytymiseen, kuten ohjattavuuteen sekä renkaiden kulumiseen epätasaisesti. Renkaat kuluvat todella nopeasti ja epätasaisesti, jos aurauskulmat eivät ole kohdallaan. Siksi me P&T Autohuollossa tarkastamme renkaiden kunnon huoltosi yhteydessä ja kerromme sinulle, jos niissä on epätasaista kulumaan tai ne ovat vaihdon tarpeessa. Jos taas autosi on holtiton ajaa, se vetelee kiihdyttäessä tai puoltaa, on autosi alusta tarkastettava. Alustasta löytyy useita osia, jotka vaikuttavat autosi ohjattavuuteen, kuten erilaiset tukivarret, puslat ja ohjauksen nivelet. Autosi jousitus myös vaikuttaa aurauskulmiin  – esimerkiksi vuotava iskunvaimennin tai poikennut jousi. Nämä on syytä tarkastaa ennen aurauskulmien säätöä.

Aurauskulmien säädöt voivat mennä vikaan ajettaessa esimerkiksi kadunreunakivetykseen, kuoppaan tai korkeaan asfaltin reunaan suurella nopeudella. Säätöjen muuttuminen vaikuttaa yleensä ensimmäisenä juuri renkaiden kulumiseen, eikä ohjattavuus välttämättä kärsi heti. Ohjauskulmat on kuitenkin syytä tarkistaa välittömästi, jotta suurempia vahinkoja ei pääse tapahtumaan. Teemme aina aurauskulmien säädön, jos joudumme vaihtamaan alustan tai ohjauksen osia. Aurauskulmien säätö on yksi auton tärkeimmistä huolloista, sillä toimenpiteellä voidaan vähentää renkaiden epätasaista kulumista ja parantaa auton ohjattavuutta. Meillä P&T Autohuollossa on ajanmukaiset säätölaitteet – 3D-laitteella kulmien säädöt tulevat varmasti kohdalleen.

Aurauskulmien säätö Helsinki – P&T Autohuolto

Jotta aurauskulmien säätö onnistuisi parhaalla mahdollisella tavalla, tulee auton olla vaakasuoralla alustalla. Rengaspaineiden tulee olla oikeat eikä ohjausvaihteessa, ohjausnivelissä tai pyörän laakereissa saa olla väljää. Mikäli väljyyttä löytyy, on mittaus turhaa. Myös vanteiden on oltava suorat.

Aurauskulmien säätö aloitetaan ajamalla auto suuntausnosturille ja tarkastamalla rengaspaineet valmistajan ohjearvojen mukaisesti. Tämän jälkeen mittaus aloitetaan kiinnittämällä mittapäiden kiinnikkeet pyöriin sekä tarkistamalla, onko kiinnikkeiden ja vanteen välillä heittoa. Mittaus suoritetaan suuntauslaitteen ohjelman mukaisesti. Korjaavat säädöt aloitetaan yleensä aina taka-akselistosta jättäen auraus viimeiseksi, sillä muiden kulmien säätö vaikuttaa myös aurauskulmiin. Etuakseliston säätämisessä pätee sama järjestys, kuin takanakin. Tämän jälkeen suoritamme koeajon, jossa toteamme kaiken olevan kunnossa säädön jälkeen.

Aurauskulmien säätö Helsinki – Ota yhteyttä ja kysy lisää!